Månadsbrev November 2021

 

Hej alla!                                                                              November 2021

Tiden går himla fort och hösttermins näst sista brevet kommer,

Under november månaden har vi jobbat med ”Samarbeta” boken. Kanin och igelkott kom med massa förslag om att samarbeta. Så härligt att se barnen när de leker/pratar med varandra, mycket prat om att samarbeta 😊 Vi gjorde ”samarbeta tavla” med Marias grupp, det har gått så bra. Alla var så stolta över med arbetet. Vi körde gemensamma lekar med Lotta och Catrines grupp om att samarbeta, alla hjälptes åt och de var så duktiga.

Vi har även jobbat med Maria om demokrati. Vi har röstat vilken film ska vi titta på. Att rösta är bara ett sätt att visa dem hur kan man ta demokratiska beslut. Det behöver varken vara något laddat eller något att avfärda. Men det är bra om man kan få in det i verksamheten eftersom rösträtt jämte allas lika värde är den största symbolen vi har för demokrati…

Den 20/11 var barnkonfektionens födelsedag. Vi har valt olika färger för varje rättigheter och barnen har pärlat armband för barnens rättigheter.

Vi kommer att jobba med jul/vinter teman under december månaden och pausar kompis teman, efter jullovet själv klart fortsätter vi med kompis böckerna.

Kommande aktiviteter

30/11: bibliotek besök f.m. , bio hos Maria e.m.

1/12: baka på golvet som Pippi Långstrump hos mig med Maria

13/12: Luciafirande hos mig, tyvärr utan föräldrar den här gången (p g a. corona)

Barnen får jättegärna komma med Lucia kläder

16/12: Tomtespår ute i skogen med alla dagmammor och jullunch hos mig med Maria

23/12: hösttermins sista dag