Hej alla!                                                                                           Mars & April 2020
Först vill jag säga grattis till C… som fyllt 4 år i mars, hipp hipp hurra…
Jag och mina kollegor är tacksamma att ni förstår och respekterar att vi tar Coronaviruset på allra största allvar. Vi gör allt vi kan från vårt håll för att klara oss från smitta. Fortsätt hålla era barn hemma vid minsta tecken på symtom från luftvägarna eller feber. Och se till att de har fler än en frisk dag hemma.
Klapp & Klang, dans projekt för 4 åringar och alla teater är inställda pga Corona. Kommunen har skickat föreställningen på länk och teatern ”Om igen” har alla sett. Det är klart att det inte blir samma upplevelse som att vara på plats i Kulturhuset men så är det ju just nu.
Klapp & Klang är inställd t.o.m 17 maj, sen får vi se…
V13-14 har vi fokuserat på påsken med lite påskpyssel och 2/4 påsklekar ute med de andra.
Under april månaden har vi börjat jobba med ”vår tema” Vi tog långa promenader och letade efter vår tecken på områden och i naturen. Vi kunde hitta några maskar, insekter, sniglar, barnens favorit fjärilar och nyckelpigor, några blommor som tussilago – maskros- vitsippa. Vi planterade lök, gurka med barnen och kommer att plantera potatisar, jordgubbar på kommande dagar.
V17 har vi haft vilken fantastisk vecka, vädret har verkligen visat sig från sin bästa sida.
21/4 hade vi ute hela dagen med Maria, förmiddag var vi ute i skogen med Lotta & Catrine och hade gemensam ute samling och lite rörelse lekar, sedan åt vi ute lunch och mellis på gården med Maria .
22/4 hade vi utedag i gröna dalen med alla, barnen har verkligen längtat efter att ha utedagar, hade super mysigt dag. Jag och äldre barn gick in i skogen och vi läste Rutan och Randan ”mängd” boken. Barnen penslade socker vatten på pappret och lämnade vid en myrstack. Efter en stund kom några myror och sedan väldigt många, den stunden upptäckte barnens intresse. Det var så spännande att se så många myror tillsammans… Lotta och några barn gjorde fina natur tavlor och kommer att fortsätta nästa gång, Catrine har berättat saga ”De tre Bockarna Bruse ” med trä figurerna och de som vill dramatiserade sagan och lekte ganska länge. Vi fortsätter också lyssna, läsa och sjunga, rita sagan. Barnen tyckte verkligen om den sagan.
23/4 åkte vi med Maria till Gränby 4H-Gård och Pelle Svanslös park i Uppsala. Det var en härlig dag och alla var så nöjda…
27/4 hade vi ute dag med Maria i Lillsjö skogen. Där hade vi fri lek, promenad och kollade på sjön uppifrån och lästa sagan ”spöke familjen” som handlar om färgerna, barnen tyckte verkligen om sagan, även fokuserar färgerna hemm
Kommande Aktiviteter
5/5: Skräpplockning i Brunna
6/5: Utflykt (mer info kommer senare)
V20: Familjedaghemmets dag aktiviteter och Bamse loppet
20/5: Sommar avslutning med föräldrar, ute på min gård kl 14.30-16.00