Månadsbrev November 2022

Hej alla föräldrar och barn

Nu är det december och snart jullov… Det snöade äntligen, termins första snö och kunde leka med snö ute och hade vi advents/jul skapande och luciaträning inne.

Temaarbetet: under november har vi arbetat klart med stenar och vi är nu inne på hur grottmänniskor levde och tiden därefter. Läste böcker och tittade böcker och korta fakta filmer…Nu pausar vi för julaktiviteter och tar upp det i januari igen.

Utegrupper: Vi har haft gemensam avslutning på språk-, natur- och mattegruppen med lekar, sagoläsning och målande.

Rörelse: Vi var på Brunnagården i torsdagar som vanligt. Barnen har blivit jätteduktiga på att lyssna och ta instruktioner. I början av terminen var det roligast att bara springa omkring så fort som möjligt och gärna krocka med alla kompisar. Nu går de direkt in i stora rummet och sätter sig i en cirkel och väntar på vad vi ska göra.

Språk: Vi fortsätter med språklådan och lär oss bokstäverna, vi är redan på ”N” bokstaven. Vi tränar skriva, hitta denna bokstav i olika ord, tränar även med teckenspråket… Bokläsning stunderna började bli lugnare och barnen lyssnar bättre, så härligt att höra när de återberättar. Vi läser mest pekböcker med yngre barn och de är så duktiga lyssna, titta på bilderna och försöka säga orden…

Våra 3-åringar var på en konstworkshop i veckan tillsammans med barn från förskolan Pärlan. Vi träffade en konstnär som pratade om känslor, hur man kan se på ögonen om man är glad, ledsen, arg etc. även om man inte ser munnen. Hon ”trollade” lite för barnen med olika färger t.ex. gult och blått blev grönt o.s.v. Därefter fick barnen titta på sina egna ögon i en spegel, vilken form har egentligen ögat, hur ser det ut, vi provritade först på papper, därefter på träbitar. En väldigt bra workshop tyckte vi som utmanade barnen lite extra.

Kommande aktiviteter:

13/12: Luciafirande på Brunna Gården eftermiddag, Barnen kan jättegärna ha luciakläder om de vill

20/12: Tomtespår och jullunch