November 2019
Hej!

En ny månad är redan på gång och kylan börjar närma sig allt mer.
Under november månaden har vi lagt mycket fokus på och utforskat fåglarna. Har läst böcker och tittat på fågel bilderna, lyssnat fåglarna och naturen på youtube. Det var spännande att lyssna naturen och gissa vad det kan vara som låter (regn, vind, olika fåglar, skogen, havet) Vi kommer att jobba mer med fåglarna och göra fågelmat tillsammans. Vi har även fortsatt med tema natur och har målat stenar, pysslat med långa pinnar, skapat fina maskar med pinnar…
Vi hann tre gånger att vara ute i skogen och äta där med Maria och hennes grupp. Alla har börjat känna varandra bättre, leka tillsammans och ta hand om yngre kompisarna. Det är härligt att se barnens relation med varandra…
Grupper har även gått bra med Catrine och Lottas grupp. Mellangruppen hade språk och har lyssnat olika djur och försökt gissa, yngsta gruppen hade tema och har pratat om djur som finns närområden och äldsta gruppen hade matte och har jobbat om att mäta och forma mönster med ”Rutan och Randan” böckerna.
Denna månad hann vi åka till biblioteket med några barn och lånade några böcker om fåglar och natur.
När det gäller inne aktiviteterna var ljusbord material populärt och magnet klossarna…
Vi har redan börjat träna inför Lucia. Ni föräldrar med syskon och mormor/morfar/farmor/farfar är välkomna den 11/12 onsdag eftermiddag på Brunna Gården .
Den 21/11 hade vi bio hos mig med 18 barn, 3 vuxna. Alla barn fick 4 olika biljet för bio, dricka, popcorn och frukt innan bio. De äldre höll stenhårt i sina biljetter och hjälpte kompisarna som har tappat bort biljetterna till att leta. Det var sååå roligt att se!!! Nästa utmaning; att köa och ta fram rätt biljett för rätt ändamål. Till sist satt alla jätte fint på golvet och vi kunde starta projektorn. Filmen hette ”Kvällen före julafton” och var 40 minuter lång. Alla satt stilla under hela filmen, kanske var det mörkret och ljudet från filmen som skapade den mysiga stämningen. Vi hade också en paus mitt i när barnen fick köpa popcorn och dricka. Efter filmen åt vi soppa och pannkaka. En toppendag hade vi helt enkelt!
Kommande Aktiviteter
5/12: Gemensamma julskapande hos Lotta
10/12: Jul lunch på Brunna Gården
11/12: Luciatåg (barnen får gärna komma utkläd som är passande för luciatåg) och Klapp & Klangs avslutning, julfika
Alla är välkomna
12/12: Teater i Tensta med Maria
19/12: Tomtespår, barnen kan komma utkläd om de vill