Månadsbrev Oktober 2022

Hej alla föräldrar och barn 😊 😊

Nu är hösten i full gång och de få blad som sitter kvar på träden är röda och gula…

Vi hälsar våra nya kompisar och välkomnar till oss. När barnen kommer nya till oss lägger vi stor vikt vid att hålla ett lugn. Barnet får möjlighet och ges utrymme att utforska och upptäcka lokalen på eget initiativ. Vi vill att alla barn ska känna sig tryga och nöjda hos oss…

Under oktober månaden fokuserade vi mest på inskolningen, barnkonventionen och höst/ halloweenskapandet. Vi läste olika böcker om barnkonventionen, pratade mycket om barnens rättigheter och allas lika värde, några barn pärlade för barnens rättigheter.

Temaarbetet: Vi hann jobba klar med vulkan och lava, gjorde ett lavaexperiment med två olika tillfällen med olika ingredienser. Vi har börjat läsa, titta och prata om olika stenar och kommer att jobba lite till…

Utegrupper: Språk, natur och mattegruppen har kommit halvvägs och det är kul att se hur taggade och nyfikna barnen är varje gång!

Rörelse: Torsdagar har vi börjat låna Brunna Gården och kommer att vara där nästan varje torsdag resten av terminen med alla kompisar.  I huvudsak kommer vi hålla på med rörelselek men även dela in oss i mindre grupper och ha lite skapande. Rörelse stunderna på Brunna Gården uppskattas mycket av våra barn.

 

Tanken med Brunna Gården är just att vi har rörelse i olika former med musik.  Musik och rytmik utvecklar lyssnande, tal, känslor och stämningar. Barn utvecklar självständighet och tillit till sin egen förmåga när de är delaktiga i en aktivitet och de upplever stolthet och glädje. Musiken har en glädjande effekt samt bidrar till att utveckla språket.

 

Den 12/10 var äldsta barnen på teatern ”Kiseldalen” med Lotta och Maria.  Härligt när de kan göra en teater spännande bara med musik och cirkuskonster, utan att de yttrar ett enda ord.

Den 24/10 hade vi fotografering och lunch hos mig. Många barn grimaserade, tittade åt ett annat håll hela tiden eller ramlade av stolen. Men det gick till slut!

Höstfesten den 26/10 gick superbra. Dagen började med tipspromenad, olika lekar och skattjakt i skogen. Sen lekte vi vidare inomhus med katt-, spök- och pumparace, häxkvastleken, stoppa ner handen i hinkar med äckligt innehåll och leta efter en spindel och läskiga sagor. Och till slut åt vi lunch och hade halloweendisco!

 

Kommande aktiviteter:

v.46: Hemmabio, mer info kommer senare

30/11: Teater barn f. -19. Selfies-jag och mina ögon (plats & tid info kommer senare)

2/12: Jag är ledig i stället 9/12, barn som kommer fredagar ska vara hos Catrine

13/12: Luciafirande på Brunna Gården eftermiddag, Barnen kan jättegärna ha luciakläder om de vill

20/12: Tomtespår och jullunch