Hej alla fina förälder!!!

Denna termin liknar inte alls andra terminer, hoppas covid-19 lugnar ner under sommaren och nästa termin börjar vi igen med vår teater besök, klapp och klang…

Jag vill säga grattis till E… som fyllt 4 år och N… & B… som ska fylla 3 år. Hjälp, tiden går himmllaaa fort.

Vi samarbetar med Håll Sverige Rent organisationen varje år under maj månaden och plockar skräpp ute i naturen. Våra barn är så medvetna om att det är dåligt att kasta skräp, både för människor, djur och miljön.

Den här gången har vi plockat skräpp i skogen och lite på gatorna. Därefter sorterade vi skräpet metal, plast osv på gården och gick vi igenom vart egentligen de ska slängas och symbolerna för återvinning, några barn hann också göra gemensam tavla av skräpp …

Hela maj och juni månaden ville vi passa på och vara ute tillsammans med alla kompisar på olika lekparker, olika skogar och långa fina promenader innan sommar lovet.

Vi hann ha 8 utflykt under sista två månader.

4/5 var vi på en gård på Tibble med Maria. Den dagen förmiddag lekte barnen jätte bra och kunde vi hinna ute samling med massa rörelser och sånger, vid lunch tiden började regna och då kom vi hem L

6/5 åkte vi Älvsjö med Catrine och Lotta. Där hade vi super mysigt dag . Barnen lekte så fint med indian tältarna och i lekparken som finns där. Jag gick tipspromenad om skräppning i naturen med äldrebarnen, Lotta körde gemensam lek om att samarbeta, Catrine läste boken som handlar om skräpa ner skogen och hur påverkar den djuren till alla barnen. Efter mellis kom vi hem och alla var så trötta…

18/5 var vi på Lillsjö skogen med Maria. Lillsjö skolans barn var också där och våra barn lekte så bra med skol barnen 😉 Där våra barn byggde tillsammans  ”en kotte maskin” och leken utvecklade och utvecklade. Maskinen skulle samla kottar för ekorar och människor som behöver kottar där. Alla var så nöjda och trötta vägen hem.

19/5 var vi på Ip lekparken med Maria och den dagen gick så bra som de andra utflykterna.

28/5 var vi på Gröna dalen med Maria, Catrine och Lotta och firade vi där Familjedaghemmensdag. Vi hade lekar med fallskärmen, uppvärmning inför loppet och såklart Bamseloppet. Barnen var sååå taggade, alla satsade allt vad de orkade. Under loppet skulle man springa snabbt, springa baklänges, hoppa på ett ben, snurra runt m.m. En ett-åring valde att springa åt fel hål och en annan ettåring spikade fast sig på startlinjen och vägrade ta ett steg. Såå kul att se. Såklart utdelades medaljer till alla barn.

2/5 hade vi en fantastisk dag på Lillsjö badplatsen med Lotta och Catrine.  Barnen fick plaska i sjön och de verkade knappt tycka det var kallt, skattjakt, såpbubblor och en massa lek hann vi med.

10/6 var vi Marias gård och lekte där hela dagen och kom hem efter lunch.

11/6 var vi på gröna dalen med alla och där lekte vi massa lekar, alla var så nöjda …

Den 1/6 har vi “firat av” våra blivande skolbarn. De önskade besök på restaurang och vattenkrig, så det blev det i måndags kväll, tillsammans med glassbomb, trädgårdsjenga, bumperballs och en del annat. En fantastisk kväll tillsammans fick vi.

TACK för den här tiden C…. Vi har packat så gott vi kan i din ryggsäck med massa bus, lek, och lärdom av varann och fortsätt packa väskan med kunskap och skoj, och lycka till på färden i nya skolvärlden.

Jag vill passa på och tacka till er alla för att ni kunde komma till den härliga avslutnings fikan .

Jag vill även tacka för att ni har förtroendet för oss och låter oss ta hand om er kära barn.

Glad sommar