Månadsbrev Augusti 2020

Hej!
Välkomna tillbaka till en ny termin och jag hoppas att alla har haft en skönt och avkopplande hemester…

Jag vill först gratulera M… som fyllt 2 år, hipp hipp hurra…

Vilken harmonisk grupp har jag, alla leker så bra med varandra om vi inte räknar små tjafsar under leken

Vi har plockat potatisarna och gurkorna som vi odlade i våren, det var så härligt att se deras glädje när de började hitta potatisarna i jorden. Sedan har vi sorterat potatisarna stora, mellan, små och alla räknade med sin takt. Dagen efter kunde vi smaka potatisarna till lunch, skälv klart gurkorna också.

Vi passade på att vara ute så mycket som möjlig innan kylan kommer. Vi har även haft två utedagar i skogen (Gröna dalen och Lillsjö skogen hos Maria) och 4-H Gård & lekpark i Kallhäll. I 4H-Gård kom barnen nära fåren och kände lite på fårens feta ull. Vi pratade lite om vad fåren ger oss…

Jag vill passa på och berätta lite om vad som händer hösten 2020 hos oss.

Förra terminen har vi märkt att barnen har även visat intresse för bondgård djuren när vi jobbade med skogs djur, då besökte vi en 4H- Gård i Uppsala som en avslutning för terminen och den var riktigt spännande och lärorikt. Efter semester såg vi att intressen är kvar för bondgård djur, då bestämde vi att fokusera lite mer bondgård djuren.

Genom att diskutera bondgården och dess djur kan både barn och pedagoger tillsammans lära mer om bondgårdsliv. Utifrån detta kommer vi även prata om hur vi ska göra för att värna om djur och natur och i samband med detta även samtala kring normer och värden. Vi kommer prata mycket om känslor med fokus kring hur vi gör vår omgivning trygg och trivsam. Mamma Mu och Kråkan kommer bli inspiratörer i vårt tema bondgården där vi kommer att arbeta med matematik, natur, språk samt de olika estetiska uttrycksformerna.

Kommande aktiviteter:

1/9: 4-H gård i Spånga med Maria

v37, v38, v39 : två utflykt under de tre veckorna ( mer info kommer senare)