Augusti- September 2018
Hej alla!
Nu har vi kommit igång med alla våra aktiviteter efter en helt fantastisk sommar.
Vi har lekt många lära-namnen- lekar, hade samlingar ute och sjöng namn sånger med de andra, försökte lära – känna varandra med nya kompisar som började Lottas & Catrines grupp efter sommaren.
Vi har även haft utedagar både i skogen och på nya lekparken (Dröm parken) vid Kungsängen IP.
De första dagarna visade barnen stort intresse för insekterna både i skogen, ute på gator, parker. Förstoringsglaset var väldigt populär för barnen. Vi hann också med att plocka bär i skogen 😉
Jag och Catrine hann åka två gånger till biblioteket. Första bibliotek besöket åkte vi med bussen och barnen tyckte det var så spännande, alla försökte sätta bältena och satt så fint. Vi lånade böcker och kunde läsa där de böckerna som barnen önskade…
Vi ska jobba med Grön Flagg och ni kan läsa mer om detta på deras hemsida https://www.hsr.se/valkommen-till-gron-flagg .
Vi kommer börja med tema ”Vatten”. Vi ska utforma målen kring detta tillsammans med barnen. Vi började prata med barnen om vatten på samling, lånade böcker & tittade på bilder och lekte några olika vatten lekar ute. I en av lekarna ställde vi två stora hinkar med olika mått bredvid 1 dl-, 1 msk- och 1 tsk- mått. Barnen skulle med hjälp av dessa förflytta vattnet till två tomma behållare längre bort. Det blev enkel matematik där… Vi kommer att också göra olika experiment.
Klapp & klang går lika rolig och rörelsefull som vanligt

Kommande aktiviteter
4/10: Bakar kanelbullar
8/10: Teater f -13
15/10: Planering, verksamheten stängd
25/10: Höst fest, barnen får komma utklädde om de vill