Månadsbrev Januari 2021

Hej och god fortsättning!!!

Nu har vi redan kommit in på vårterminen, jag vill passa på att hälsa er alla tillbaka till en ny rolig och spännande termin.

Äntligen har det snöat och våra dagar har blivit mycket roligare. Vi har haft så roligt i backen med stjärtlapparna. Men roligast har de när de alla åker på en jättestor vaxduk tillsammans. De testar olika tekniker att ta sig nerför backen med stjärtlappen, sitta och åka framåt/ bakåt, ligga på magen, åka många m.m.

Vi jobbar även mycket med snö och is eftersom vi vill passa på att nytta av snön när den äntligen har kommit. Det finns mycket vi kan upptäcka tillsammans med hjälp av snön och is. Barnen visar stort intresse och vi ger dem utmaningen att tänka vidare och lära mer om snön och dess egenskaper.

Terminens första vecka har vi julgransplundring utomhus tillsammans med Catrines & Lottas grupp. Alla orkade dansa till slutet, så klart hade vi fiskdamm efter att ha dansat klart och hängt upp mat i granen för fåglar som har svårt att hitta mat under vintern.

Vi startar upp varje måndag förmiddag med dans, rytmik och gympa utomhus med alla och resten av dagen med Marias grupp hos mig. Vi byter program regelbundet för att alla ska tycka det är kul och spännande.

Varje torsdag kommer vi att vara med Maria hos henne och ha olika aktiviteter både inne och ute. Barnen gillar verkligen att vara tillsammans med hennes grupp…

Eftermiddagar jobbar vi med finmotorik aktiviteter (pärlplatta, pussel, bygga lego) , språk (läsa / lyssna sagor, träna bokstäver), vardaglig teknik ( använda gaffel och kniv, öppna och stänga burk lock, bygga klossar och bytte idéer med varandra…)

Vi har även börjat jobba med tema ”Bondgård” och har fokuserat på gris familjen. Pratar om grisar under samlingar, tittar på korta barn fakta filmer om gris, läser ”Tre små grisar och vargen” och diskuterar om sagan och vi har självklart skapande stunder. Våra gulliga grisar är snart färdiga…

På tal om dans. Kommunen anordnar ju dansprojekt varje år för fyra åringar men de ställde in det i våras, för barn födda -15. I år kommer de ha danstillfällena utomhus och då har vi anmält barn födda både -14 och -15. Det känns bra att ingen missar det då.