Månadsbrev Februari 2021

Hej alla föräldrar!                                                          Februari 2021

Första två veckorna i februari månaden har vi haft den fantastiska vackra vintern, så vi har fått njuta av snön lite mer, åkt i backen, haft organiserade och oorganiserade lekar etc.

Det var så sagolikt att gå ut i allt det vita och det känns som att vi fick det här fina för att bättre härda ut med den situation vi har i världen just nu. Pandemin håller sitt grepp om oss så vi är så noga vi kan med de restriktioner vi har att förhålla oss till.

Vi hann två gånger att tända eld i skogen och laga mat i stekhällen, även barnen grillade pinnbröd. Det var så mysigt att stå tillsammans med barnen runt elden, känna värmen och prata om allt var magiskt.

V.6 har handlat om vänskap och alla hjärtans dag. Vi har pratat mycket om vänskap, kärlek och hjärtat, vad man kan göra för varandra när man är vänner… Barnen fick skapa var sitt hjärta för sina föräldrar, under skapande stunderna har vi även arbetat med mönster, färg och sortering… Slutet i veckan firade vi alla hjärtans dag tillsammans med barnen. Förmiddag var vi ute med alla kompisar och fröknar, har kört olika lekar som gäller vänskap, familj med självklart matematik och färger… Eftermiddag hade vi disko och fika till mellis.

V.7 & V.8 har vi jobbat med ”blå ljus” och ”hitta vilse” teman.

112- är lätt att slå🚑
Vi har pratat med barnen vad man ska göra om en olycka händer, vem som kan komma och hjälpa till, vilket nummer ska man ringa osv. De flesta barn tycker ju att det är spännande med brandbilar och ambulanser.

Vi jobbar varje år med ”Hitta Vilse” och vi använder ett material utarbetat av Civilförsvarsförbundet. Vi går igenom de tre grundstenarna som är viktigast och enklast för barn att komma ihåg;
håll värmen: bygg en enkel koja
krama ett träd: stanna där du är
synas och höras: häng saker i trädet
Teman väcker mycket tankar hos barnen och blir spännande diskussioner…
Alla har fått hem varsin diplom, arbetsbok, visselpipa och reflex som de gjorde själva här.

Kommande aktiviteter

9/3 och 17/3: Dans för 4 och 5 åringar (vi ska vara ute och dansa, barnen får komma med lämpliga och bekväma kläder)

31/3: Påsk lekar – utklädd till påskkärring eller påskgubbe om man vill