Månadsbrev februari 2023

Hej!                                                                                         Februari 2023

Nu har vi kommit en liten bit in i terminen och barngruppen håller för fullt på och anpassar sig till nya kompisar …

Vi fick en till ny kompis och jag vill passa på hälsa vår nya pojke I… och hans föräldrar välkomna till oss hoppas att ni kommer att trivas i vår verksamhet.

Vi skapar nya rutiner tillsammans och vi märker varje dag vad vi behöver utveckla och vilka rutiner som redan sitter och underlättar vår vardag. Vi är mycket tacksamma över ert tålamod och överseende kring allt som sker och hoppas att ni fortsätter att ge oss det goda förtroende som ni redan visat.

Vi fick några gånger snö som kommer plötsligt och går snapp under februari månaden. Vi passade förstås på att åka backen och leka med snö. Barnen har så roligt i backen, de provar åka ner på olika sätt, de drar varandra på snömadrasserna och de hjälper varandra.

Tema ”Vår närmiljö då och nu” har vi fokuserat olika slags hus och har pratat mycket hur människorna levde i tiden, hur de byggde sina hus, när började de att bygga och bo i huset, hur är det husen nu för tiden, tittade på olika hus man kan bo i. Vi tyckte att passa på då att jobba lite med sagan ”De tre små grisarna”, där hittar vi tre olika hus. Vi har läst sagan, barnen har dramatiserat, vi har berättat den med figurer, så vi har lyssnat på den på många olika sätt, men framför allt har vi reflekterat mycket tillsammans.

Syftet med att jobba med sagan att väcka språkglädjen i att återberätta sagan på ett kreativt sätt så som att rita, teckna och bygga/konstruera. Vi har pratat om de olika materialen som finns i boken och väcka intresset för just dessa. Vi hann tillverka två hus och fortsätter med tredje …

Vi har varit på Brunnagården tre gånger under månaden och det går jättebra. Känns som om verkligen alla uppskattar våra stunder på Brunnagården.

Den 14/2 har vi firat ”Alla hjärtansdag”, vi hade en tipspromenad med olika frågeställningar och uppdrag. Vi uppmanar alla barnen att tänka till över frågan och de som vill får ge exempel eller visa och prata. Vi fick många kloka tankar kring vänskap och kärlek. ”Om någon är ledsen kan man hämta ett gosedjur.” ”Man blir glad av att klättra i träd.” ”Vi kan dansa tillsammans.”

Kommande aktiviteter:

21/3: Rocka sockorna (barnen får jätte gärna komma med olika strumpor 😉 )

22/3: Teater barn f. -20, ”Äta själv” barn f.- 19 & 20, kl.9.15, Stora scenen i Kulturhuset på Kungsängen

28/3: Påsk lekar & påsk lunch, – utklädd till påskkärring  eller påskgubbe om man vill