Månadsbrev April 2021

Hej alla !!!

Först vill jag säga hejdå till N… och B…  Ni är så snälla och fina vänner 🙁 🙁 🙁 Vi har redan saknat er och lycka till med nya upplevelser.

Och ett nytt barn har börjat hos mig. Jag vill önska A… och hennes familj välkomna till oss. Barnen är verkligen fantastiska på att ta in nya vänner i gruppen.

v 15 och v 16 har handlat om att plocka skräp och vara rädd om naturen och vår närmiljö. Våra barn är så medvetna om att det är dåligt att kasta skräp, både för människor, djur och miljön…

Även v16 hann vi ha utedag i Gröna Dalen med alla kompisar

Under april månaden har vi bytt grupperna. De äldsta har Grön Flagg, mellan har matte och de yngsta har språk. Vi har dessa grupper en eller två gånger i veckan beroende på övriga aktiviteter.

I utegrupperna har de yngsta lyssnat på djurens läten och härmat dem med Lotta.

Mellan gruppen har haft matte med mig. Vi har fokuserat med taluppfattning och lekt ”hitta paret” leken, tränade lika mycket, dubbel så mycket, lika mycket, halva – hel under roll leken.

De äldsta barnen har i Grön Flagg grupppen letat vårtecken med Catrine. Det händer så mycket i naturen nu på våren. De har fokuserat lite mer på myrorna som vaknat i myrstacken, besökt myrstacken flera gånger. Tittar närmre på hur myran verkligen ser ut och ritat av dem.

Bamseloppet gick jätte bra. Först var det en hinderbana att klara och efter det springa en sträcka, och sen springa tillbaka till mål. Alla vann så klart och fick medalj & diplom.

Vi kommer att vara ännu mer noga nu med förkylningssymtom hos barnen nu då flera förskolor i kommunen har varit tvungna att stänga en vecka eller mer. Där har både personal och barn haft smittan och vi hoppas sååå att vi hinner vaccineras så vi slipper nån längre stängning. Tack för förståelsen…

Vi kommer att ha utflykt några gånger innan sommar lovet, fast det är svårt att ge bestämt datum pga vädret, kommer mer info senare…

Kommande Aktiviteter

13/5: Stängt (Kristihimmelsfärd dag)

14/5: Stäng (klämdag)

25/5: Familjedaghemmensdag, aktiviteter med barnen under dagen

3/6: Sommaravslutning fika med föräldrar hos mig kl 14.30- 16.00 (mer info kommer senare)

7/6: Avslutning för blivande skolbarn kl. 16.30- 19.00 (mer info kommer senare)