Månadsbrev Maj – Juni 2021

Hej alla föräldrar!

Ja, då är vi så gott som framme vid slutet av terminen. Året har rusat iväg och det är snart dags för era barn att få ett välförtjänt sommarlov!

E… har fyllt fem år i maj! Hipp hipp hurra…

Vi har v.18,19 och 20 haft många sjuka barn här. Tackar er för att ni verkligen följer folkhälsomyndighetens råd och håller barnen hemma vid minsta symtom, samt låter dem få två friska dagar hemma…

Den 19:e maj kom vi iväg till Ängsjö och har haft en härlig dag. Större delen av dagen gick så klart åt till Ängsjös alla lekparker men vi hade egna aktiviteter med oss också. De uppskattade mest Marias ”billek”. De fick köra varsin bil med ett visst märke och sen blev det olika uppdrag beroende på färg som Maria visade. Vi åt pizza till lunch och betalade med ersättningen som vi fick från skräpplockningen.

Vi hade Familjedaghemmens Dag den 25:e maj. Även om det innebär många fysiska aktiviteter som hinderbana, fallskärm och springlekar så blir det många samarbetsuppdrag också. Så himla kul att se när de själva kommer på lösningar för att slutföra uppdraget.

Vår utflykt till Drömparken var lyckad den 2/6. På Drömparken var det såklart flera andra barn, kul att se hur våra barn interagerar med nya barn. Flera som sa efter dagens slut att de fått nya kompisar. Vi pausade från solen en stund och hade sångsamling i skuggan. Så härligt nu med dessa sommardagar.

Sommaravslutning fikan blev tyvärr utan er den 3/6 i år. Pandemin har ett starkt grepp om oss men vi kämpar tillsammans och vi håller alla tummar att läget ser bättre ut när vi ses i höst, att fler är vaccinerade och smittläget bättre. Den dagen har vi haft avslutning på vårt tema med Bondgården! Vi känner oss nöjda och tycker verkligen att alla barn har tyckt det var spännande, lärorikt och roligt hela vägen. Vi pedagoger och barnen lärt oss otroligt mycket om tema Bondgården. Eftersom vi hade avslutning den dagen och hade vi en fest med lite roligheter. Tema Bondgårds sista utflykt till Almare Stäkets Gård, där vi fick njuta av fin natur och djur…

Den 7/6 har vi firat av våra blivande skolbarn en kväll med restaurangbesök på Golden Cave i Kungsängen och fika & roliga lekar hos mig på baksidan.

Utedag i skogen har vi haft den 10/6. Man blir så skönt trött i kroppen dessa utedagar med mycket spring, lek, vattenkrig, frisk luft och skratt.

Vi är även klara med våra grupper. Matte gruppen har jobbat med taluppfattning, natur gruppen har fokuserat med myrstack och språk gruppen jobbat mest med lyssna – öva –ordspråk …

TACK för den här tiden A…. Vi har packat så gott vi kan i din ryggsäck med massa bus, lek, och lärdom av varann och fortsätt packa väskan med kunskap och skoj, och lycka till på färden i nya skolvärlden.

Jag vill även tacka för att ni har förtroendet för oss och låter oss ta hand om er kära barn och för superbra samarbete!!!

Jag vill nu önska er alla ett långt, skönt sommarlov. Med hopp om lek, skratt, glass, bad och gemenskap. Så ses vi igen med nya krafter i augusti.

Glad sommar