Maj-Juni2018

Hej!
Denna termin har gått otroligt snabbt, detta är det sista månadsbrevet för att denna termin väntar snart på en skön semester med sol och bus 
E… har fyllt två år i maj! Hipp hipp hurra…
Vi hade haft en super varm maj månad, ibland var det jättevarmt så vi fick ”tvinga” barnen att hålla sig i skuggan större del av dagen.
Vi passade på att ha utflykter de sista veckorna;
Grönadalen (7/5) var vi på först och lekte polis-tjuv lekar, vatten lek. Åt även lunch där.
Vi åkte till Stigstorp(17/5) och lekte lekar, spelade spel, lekte vid vattnet och åt lunch & mellis.
Även den nya lekparken (Drömparken)( 31/5) vid IP åkte vi. Den lekparken var rolig och det fanns massor av leksaker, dock var det inte inhägnat, ändå gick det super bra. Våra barn är så duktiga och är vana vid våra osynliga gränser, så vi behöver bara förklara var de får gå så går ingen utanför. Många förskolor och skolor var där samtidigt, vi kommer att åka dit igen om vi hinner, hoppas det blir lite lugnare då 😉 Vi grillade också korv vid anordnade grillplatser.
”Skansen (5/6)” tyvärr så kunde inte alla åka med. Jag vill tacka de föräldrar som kunde följa med oss. Vi fick en jätte trevlig dag men frös mycket och vi såg många djur, tittade på teater och sjöng med dem andra barnen som var där. Vägen hem var nästan alla så trötta och somnade på bussen 
Vi hade ett litet tema som vi kallade ”blå ljus” under maj månaden, så pratade vi om 112 och polis-ambulans-brandbil, tittade på korta filmer om den, lekte lekar, avslutade med temat på Hitta Vilse-spåret.
Familjedaghemsdag (24/5) firade vi med de andra och hade mycket skratt, lek och skoj…
Pelle Svanslös parken i Uppsala (7/6) åkte vi med äldsta barnen för blivande skolbarn på kvällen mellan kl 16-21. Det var en super roligt och mysigt utflykt. Först lekte vi på lekparken och sedan tog vi promenad till centrum för att äta middag. Vi stannade vid en pizzeria och åt pizza. Efter maten gick vi till lekparken och lekte, läste Pelle Svanslös bok, fikade …
TACK för den här tiden J… Vi har packat så gott vi kan i din ryggsäck med massa bus, lek, och lärdom av varann och fortsätt packa väskan med kunskap och skoj, och lycka till på färden i nya skolvärlden.
Kommande aktiviteter
12/6: Klapp & Klangs avslutning (kom gärna och dansa med oss, fika efter klapp o klang)
21/6: Avslutnings fika med föräldrarna hos mig kl. 15.00- 17.00(Alla kan gärna hämta något gott till alla, jag tänkte som knytkalas. OBS; nötter fri)
22/6: Stängt (midsommar afton)
28-29/6: Planering (verksamheten är stängt)
Glad sommar