Månadsbrev Februari 2024

Hej!

Vi fortsätter temat kroppen med våra sinnen. Idag lagade vi mat i skogen och utforskade våra sinnen. Vi kände eldens lukt och värmen som elden gav, matens doft som barnen tyckte doftade så gott, vi tittade på maten medan den lagades, lyssnade på elden och skogen, kände maten och dens värme, kände vattnet som vi dack som var kallt.

Vi låter barnen uppmärksamma och uppleva sina sinnen. Barnen fick möjligheten att undra sig och svara på deras frågor..

Det var en underbar upplevelse, laga mat i skogen och äta terminens första lunch ute. Äta ute ger mer glädje och den smakar godare i naturen.

V.5

Vi har börjat att jobba med våra sinnen och under veckan har vi jobbat med ”smak” sinnen. Jag har berättat veckans arbete och lagt  under Dokumentation ikonen ( Dokumentation- barndokumentation- projektarbete kropp/ vem är jag) på Tyra om mi vill läsa och se bilderna.

Igår har vi lagat mat i skogen och den var en härlig upplevelse, alla var så nöjda☺️

Den här veckan ”Brandman Sam” leken var populärt efter jag köpt Brand Sam väster och lite tillbehör. Alla springer inne och ropar ” det brinneeerr” härligt att se hur barnens lekfantasi utvecklas och hur de leker med harmoni.

V.6

Under veckan har vi jobbat med

”lukt ”sinnen. Ni kan gärna kika ”Dokumentationen ” …

Barnens intresse för siffror är fortfarande stort, de räknar under leken, matstunden och samlingen. Då passar jag på att ge nya utmaningar för barnen om siffror och de gillar verkligen att jobba med siffrorna .

Barnen födda 2020 fick möjligheten att uppleva ”Konsertburkarna” och andra var på biblioteket, vi lånade och lämnade böckerna som vi lånade förra gången.

V.8

Vi har verkligen haft en rolig och lärorik vecka. Under veckan har vi jobbat med sinnen ” hörsel” och ” syn”. Vi är uppmärksamma att varje sinne är viktigt. Kolla gärna på ”Dokumentation” ikonen för mer information och bilder…

Vi fortsätter jobba med siffrorna, barnen har fortfarande intresse att lära och känna siffrorna. Vi kommer att fortsätta arbeta med siffror så länge som barnens intresse kvarstår.

Frileken fortsätter så bra och det är härligt att se och observera dem när de leker. Titta gärna noga på en av de bilderna som jag delar under. Några lagade mat, några dukade och några lekte ” brand sam” leken i andra rummet. Efter en stund kom de som är i lilla rummet för att ”äta mat” och då sa de som lagar mat att maten är inte färdig , den som är hungrig säger till sin kompis ” kom vi jobbar lite till” 🥰 när maten var färdig, satt de tillsammans för att äta. Då tog en kompis fram sin telefon för att ta selfie, ” titta på telefonen och le” och alla tittade på telefonen och sa cheese 🥰🥰🥰

”Barns hela personlighet utvecklas i leken. De utvecklas socialt i samspel med andra och känslomässigt då de lär sig att förstå sina egna och andras känslor.”