Hej! Februari 2019
Första två veckorna i februari månaden har vi haft det härliga vintervädret, så vi har fått njuta av snön lite mer, åkt i backen, haft organiserade och oorganiserade lekar etc. Stjärtlapparna vi använder ute i backen kan man göra mycket annat med också. Vi hade en stafettlek där barnen skulle förflytta sig genom att stå på en och kasta en annan framför sig och sen hoppa över till den. Det var inte helt lätt eftersom man lätt halkar på dem.
Utflykten i onsdags v 6 var i Leos Lekland vilket uppskattades mycket av barnen. Vi hade så roligt tillsammans. Fantastiskt att åka med dessa barn, vi hade några regler i leklandet då barnen behövde ha en vuxen eller en kompis med sig när de ville gå från lilla till den stora delen. Det fungerade jättebra, de var noggranna med att följa de reglerna vi hade. Att se många barn först iaktta, sedan prova för att till sist våga testa de olika delarna fullt ut var roligt för oss.
Vecka 7 har vi fokuserat djupare på vänskaps tema. Barnen har under veckan fått olika “vänskapsuppdrag” som -Bjud in en kompis till lek, Säg något snällt till en kompis, hjälp någon… etc. Vi har även sprungit hjärtloppen, ett lopp där vi passade på att prata om när det var alla hjärtans dag, inte bara prata om vänskap utan också om hjärtats betydelse för kroppen och att hjärtat mår bra av att vi rör på oss. Vi tog oss genom loppet genom att springa snabbt, springa sick sack, hoppa, klättra… Vi stannade vid olika frågor som alla handlade om vänskap. Vi hade även flera skapande stunder då barnen målade ett stort hjärta tillsammans, klippa- klistra hjärta former, baka goda kakor med barnen innan föräldra fika. Vill även passa på att tacka för att ni kom till fikan, det var jättemysigt.
Samma vecka gick f-13 barnen på teater med Lotta. Teatern handlade om en flicka som var tvungen att fly från sitt land.
Sista veckorna var det ganska populärt för barnen att bygga koja där de satt inne och berättade sagor som de fick höra tidigare av mig till varandra.
”Vatten tema”; vi tog in våra mjölk kartonger som vi tidigare fyllde med vatten och lade olika saker i. Vattnet blev till is, vi började diskutera om det och kunde forska, samtala, titta, uppleva, känna kring ämnet vatten… Många härliga frågor och funderingar från barnen.
– Hur snabbt tar det för isen att smälta inne?
– Kan det smälta fortare om vi häller varmt vatten?
– Vad händer om vi häller salt på isen?
– Vad händer när vattnet står ute?
– Varför blev vattnet till is?
– Hur känns is? Hårt? Varmt?
De fick också jämföra med en skål med varmt vatten och en skål med kallt vatten.
Härlig upplevelse   