Månadsbrev April 2024

v.16

Barnen har haft en spännande och lärorik vecka med fokus på vårt årliga blåljustema.

Veckan började med att gå” hitta vilse” spåret i skogen. Då får barnen lära sig några enkla regler; – stanna på en plats , – synas och höras, – hålla sig varmt.

Vi har även tittat på film och lyssnade böcker på polylutt om att gå vilse, jobbat med arbetsbord och la pussel

I tisdags var vi uppmärksamma på nationella trafikveckan och barnen fick agera bilar i en rolig och lärorik trafikbana i Brunna Gården. De övade på att följa trafikregler under ledning av ett av barnen som agerade polis. Alla barnen intresserade och samarbetade så bra.

Under veckan har vi också tittat på filmer och läst böcker anpassade för barn om brand och första hjälpen, med material från bland annat MSB och SOS…

I torsdags besökte våra blivande skolbarn Brunnaskolan för första gången med Catrine.

Under veckan har vi firat A… som fyllt 4 år och A… som fyllt 3 år 🥳🥳🥳

V.17

Vem är jag , vem är min familj och vem som tillför min familj? Vi har tittat på allas familje bilder och har pratat om familjemedlemmar och berättade om sig själv på varandra under veckan.

Några exemplar från barnens meningar om ämnen;

– jag är ett barn och jag är en flicka. Jag har en pappa, en mamma, en lillebror och en farfar som är på himlen, han är död.

– jag har fingrar, två axlar, en hals och hår som är brun, ett hjärta och två lungor. Jag är en människa.

– jag har farfar, farmor, mormor,mamma,pappa och brorsan. Jag har svart hår, jag är människa.

– jag är två år och jag är en fågel.

– jag är också fågel och tre år.

– jag är två ( år). (Jag har)min mamma, min pappa.

Vi kommer att fortsätta kommande dagar med att vad som är min favorit leksak, mitt hus och mitt rum…

I tisdags på Brunnagården hade vi med oss en förälder som hade rytmik med barnen. Det var verkligen uppskattat av oss och alla barnen. Vi spelade till och lyssnade på sagan och musiken till Bergakungens sal!

Vi är igång med våra utegrupper och hade termins första utegrupper i onsdags i skogen. Den här termin ska vi ha två grupper istället tre grupper. Catrine och äldre barn ska ha matematik , Lotta och jag ska ha språk med mellan & yngre barn. Matte gruppen har jobbat med siffrorna och språk gruppen har jobbat med att vad alla heter i för och efternamn och lekte vi ” en lastbil kommer lastad” där fick barnen välja en sak och beskrev föremålet…

Under veckan har vi fokuserat extra mycket med fin motorik som inne aktivitet med alla som visade intresse och målade, gjorde halsband, armband. Några har verkligen kämpat med pärlorna, bra träning😉

Äldre barnen har fokuserat att jobba med bokstäver och de tränade att skriva korta ord. Vi kommer självklart att fortsätta efter barnens intresse.

Vi hade tänkt oss Bamseloppet under veckan, men kände att det blir en trevligare upplevelse för barnen om det är lite roligare väder, så vi skjuter på det och hoppas på nästa vecka istället. Då har vi också skräpplockarvecka, vi kommer fokusera på nedskräpning samt städa rent i vår närmiljö, så bra om barnen har med tunna vantar.