Oktober 2019

Hej!
Den fina och varma hösten har gett oss många tillfällen till utevistelser. De här veckorna sett hur trädens löv fallit till marken och fått fina färger.
Uteleken erbjuder stor rörelsefrihet och många olika miljöer som används på olika sätt. Vi har också valt att gå promenader i närmiljön vilket uppskattas av barnen som gärna berättar om vad vi ser … Barnen har även hoppat i vattenpölar och det var verkligen roligt att få uppleva vattnet. Vi har också plockat löv och hade skapande stunder inne (löv avtryck, måla löv…)
Hösten är här och det blir lite mörkare för varje dag som går. Då får man passa på att mysa lite, som att läsa bok i mörkret med ficklampa. Även barnen fick använda ficklampan och upptäckte att skuggan på väggen blev stor och liten beroende på avståndet. De utforskade ljuset överallt och testade hur man sätter på och stänger av ficklampan. Vi har introducerat ett nytt ljusbord för barnen tillsammans med stenar och mosaikstenar i olika färger och former. Barnen tyckte att det var spännande och roligt.
Måndagar har vi utedagar med Maria så som vi har bestämt förut och det går jätte bra än så länge, vi kommer att fortsätta så länge vädret tillåter. Vi har gått tipspromenader om hösten och naturen, lekte kimslek, upptäckt och njöt av hösten som är riktigt magisk.
Denna månad har vi också fokuserat lite mer om igelkottar, har läst böcker och lärt oss mycket fakta om igelkottar, gjort söta igelkottar av löv…
Biblioteket har sagostund en gång per vecka för barn från 3 år och vi har åkt dit två gånger. Barnen var verkligen så duktiga och uppskattade jätte mycket.
Vi hade årets höstfest och vi hade så roligt. Vi har lekt olika lekar med alla kompisar (den dag hade vi alla barn på plats, 19 barn), gått tipspromenad och hittat skatt i skogen som hade massa konstiga saker och lite russin i 😉
Den 24/10 var FN-dagen och vi har pratat om att barn har rätt att säga vad de tycker och att vuxna ska lyssna på dem, läste böcker om barnkonventionen hela veckan…
Tyvärr att vi var tvungen att ställa in grupperna denna månad p g a andra aktiviteter (teater, sagostunder) och sjukdomar .
9/10 var vi på utbildning hela dagen och den dagen var så givande och fantastisk dag som handlade om barnkonventionen, barnens rättigheter, hur man anpassar verksamheten för att den ska passa alla barn.
Jag vill redan meddela att luciatåget är den 11/12 på Brunna Gården, Klapp o klangs tid. Alla föräldrar är hjärtlig välkomna…
Kommande Aktiviteter
221/11: Bio hos mig med de andra
5/12: Gemensamma julskapande hos Lotta
10/12: Jul lunch på Brunna Gården
11/12: Luciatåg och Klapp & Klangs avslutning, julfika
Alla är välkomna
12/12: Teater i Tensta med Maria
19/12: Tomtespår, barnen kan komma utkläd om de vill