Månadsbrev Maj & Juni 2023

Hej!

Denna termin har gått snabbt och sommaren närmar sig med stormsteg, detta är det sista månadsbrevet för denna termin, snart väntar en skön semester med sol, bad och mycket glass 😊

Jag gratulerar S… som har fyllt och C… som ska fylla 6 år.

De sista veckorna har vi observerat vad som hänt i naturen under våren. Hur skiljer sig våren ifrån vintern? Det har lett till att vi samtalat kring olika ytterkläder, värme, sol, gräs i stället för snö och is, blommor och blad m.m. Vi promenerade i skogen och letade efter vår tecken, spelade vår bingo och vår memory, ritade, målade blommor & fjärilar…

I början av denna termin planterade vi tomatfrön inomhus. Barnen har tagit hand om tomatplantorna och har följt tomaternas process från frö till planta. I maj var det äntligen dags att förflytta våra tomatplantor till grönsakslandet som vi har på gården. Vi har också planterat våra potatisar och följer potatisarnas process. Våra vilda blommor och majsplantor växer så fint, barnen gillar verkligen att ta hand om växterna som finns på gården. Super kul!

v.19 startade vi upp veckan med utedag och Bamseloppet! Vi hade uppvärmning och sen delade vi upp barnen i yngre och äldre. De äldre fick springa en ganska lång sträcka plus en hinderbana. De yngre sprang kortare och sen hinderbana även för dem.

11/5 firade vi familjedaghemmens dag. Det var full fart precis hela dagen. Brunna gården med fallskärmslekar och gympa med Bamse. Pizzalunch, hinderhoppning, programmering, lyckohjul och charkbricka till mellanmål.

De barn som ska börja förskoleklass har under månaden fått möjlighet att på olika sätt lära känna skolan och dess omgivning.  Vi upplever nu att barnen känner sig motiverade och avslappnade inför övergången och önskar dem alla ett stort ”Lycka till”!

Den 1/6 blev det en härlig eftermiddag med vernissage och fika. Och så himla gott fika😉 Jag vill tacka er föräldrar som var här den dagen…

Den 13/6 åt vi middag och lekte med blivande skolbarn på Leos lekland.

Sist men inte minst passar jag på att tacka alla familjerna för det goda samarbetet under det gångna året och önska er alla en riktig varm och skön sommar.